Energieleveranciers zonder borg

Wanneer het dreigt dat je afgesloten worden van gas en licht, is dit vervelend. Je zult dan een oplossing moeten zoeken met je huidige energieleverancier voor het betalingsprobleem. Wanneer dit niet lukt zit er niets anders op dan het maken van een overstap naar een andere energieleverancier. Je moet er dan rekening mee houden dat andere energieleveranciers je vaak niet accepteren zonder dat je een borg betaalt. Soms zijn er wel energieleveranciers die je accepteren zonder het betalen van een borg.

Welke energieleveranciers zijn er zonder borg?

Er zijn in Nederland bijna tot geen energieleveranciers waar je geen borg hoeft te betalen wanneer je een betalingsgeschil hebt met je oude energieleverancier. Een borg kan zomaar oplopen tot €1000,- per product. Wel zijn er energieleveranciers die een lage borg rekenen, waardoor het makkelijker is om je hierbij aan te sluiten. Bel altijd met de energieeverancier om te horen hoe hoog de borg is. Wanneer je de situatie uitlegt, willen zij nog wel eens schipperen en je aansluiten zonder dat je de borg hoeft te betalen.

Een spoedaanvraag bij een leverancier

Het verschilt heel erg per energieleverancier hoe streng er wordt omgegaan met betalingsachterstanden. Wanneer je wordt afgesloten en je wilt aansluiten bij een andere energieleverancier moet je een spoedaanvraag doen. Ook dit verschilt per leverancier of dit mogelijk is. De spoedaanvraag duurt ongeveer 2 werkdagen tot 6 weken. Vraag altijd bij een energieleverancier na hoelang het gaat duren, anders zit je alsnog zonder gas en stroom.

Borg betalen

Wanneer je voor een energieleverancier kiest die een borg rekent voor het aansluiten, zal je de borg vooruit moeten betalen. Je ontvangt de borg vaak na een periode terug wanneer de energieleverancier er zeker van is dat je geen betalingsachterstanden meer hebt.

Bij welke energieleverancier je het beste terecht kunt, zal je zelf moeten bepalen. Je kan wel een handje hulp krijgen van een energievergelijker. Zij kunnen je alles vertellen over de voorwaarden van energieleveranciers en bij welke je het beste terecht kunt aan de hand van jouw situatie. Zo weet je zeker dat je ondanks je betalingsachterstand bij je andere energieleverancier, niet zonder stroom en gas komt te zitten